Over mij

Oma Monique met kleindochter

Monique met jonge baby.

Ik ben sinds 1979 vroedvrouw en heb altijd met veel bezieling mijn vak uitgeoefend.
Mijn grootste voldoening lag in het gevoel dat ik het mede mogelijk maakte dat jonge moeders, vaders en hun baby een mooie, rustige start van het nieuwe leven konden maken. Veel rust, tijd en aandacht voor hechting tussen de ouders en de nieuwe baby: dat vind ik nog steeds essentieel.
Sinds begin 2015 ben ik wegens gezondheidsklachten die veroorzaakt werden door de gestoorde nachten die nu eenmaal bij het vroedvrouwenvak horen, gestopt met het begeleiden van bevallingen. Ik ben mij meer en meer gaan richten op mijn tweede vak: lactatiekundige IBCLC, dat ik vanaf 2005 ook uitoefen. Ook als lactatiekundige kan ik jonge gezinnen helpen hun eigen weg te vinden met zoveel mogelijk begrip voor en hechting met hun nieuwe, prachtige kindje! Begin 2017 ben ik zelfs helemaal uit de Vroedvrouwenpraktijk Doesburg gestapt. Ik ben nu uitsluitend bezig als lactatiekundige.
Op het persoonlijke vlak: uit mijn eerste relatie heb ik drie kinderen, nu in de leeftijd tussen 33 en 39 jaar. Mijn oudste en enige dochter heeft in oktober 2014 en in maart 2017  prachtige  dochters gekregen en een van mijn zonen kreeg in 2016 ook een dochter en in april 2019 een zoon.  Ik ben nu ook een trotse viervoudige oma!
Daarnaast heb ik uit mijn tweede en huidige relatie twee leuke bonus-zonen: een flink gezin als we allemaal samen zijn.
Mijn man werkt als bioloog in Wageningen en heeft als hobby, net als ik: sportduiken. Wij kiezen jaarlijks ook graag voor een duikvakantie in de tropen, hoewel wij in de zomer en in het najaar ook geregeld in Zeeland te vinden zijn, waar het ook prachtig is onder water.

Mijn andere hobby’s zijn: hardlopen ( ik ben lid van een atletiekvereniging), wandelen en tuinieren (wij hebben een flinke tuin -annex-moestuin om te onderhouden).

Favoriete hobby

Favoriete hobby